Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. junija 2023

16.06.2023

V soboto bo zaradi nujnega popravila vozišča zaprt krak razcepa Koseze, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice proti predoru Šentvid. Predvidoma v prihodnjem tednu bodo stekla pripravljalna dela za rekonstrukcijo priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici.

 

Razcep Koseze

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V nočeh na sredo in četrtek (od 20. do 22. junija) med 18. in 4. uro bo promet na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno proti Kopru v dolžini 900 m potekal le po enem prometnem pasu zaradi nujnega popravila udarnih jam na vozišču. V območju delovne zapore bo hitrost vožnje omejena na 80 km/h.

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 17. junija 2023, med 4.30 in 21.30 uro bo na severni ljubljanski obvoznici v razcepu Koseze zaprt krak iz smeri Bežigrada proti predoru Šentvid zaradi nujnega popravila vozišča. Obvoz bo čez priključek Ljubljana Brdo.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz mogoč čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet pa je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Štajerska avtocesta

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Na odseku med Šentiljem in Mariborom (Zrkovci) je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani) v skupni dolžini 1,1 km. Ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s štajerske avtoceste A1 na pomursko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Predvidoma od 22. do 26. junija 2023 bosta na razcepu Dragučova zaprta krak iz smeri Šentilja proti Murski Soboti in krak iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani. Obvoz iz smeri Šentilja proti Murski Soboti bo čez priključek Maribor center (Ptujska cesta), iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani pa skozi krožišče Pesnica.

Zaradi obnove je zaprto počivališče Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Lenartom se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste med razcepom Dragučova in Lenartom v skupni dolžini približno 7,2 km, ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Priključek Pernica v smeri Maribora ostaja odprt.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s pomurske avtoceste A5 na štajersko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Predvidoma od 22. do 26. junija 2023 bosta na razcepu Dragučova zaprta krak iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani in krak iz smeri Šentilja proti Murski Soboti in krak. Obvoz iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani bo skozi krožišče Pesnica, iz smeri Šentilja proti Murski Soboti pa čez priključek Maribor center (Ptujska cesta).

Gorenjska avtocesta

V torek, 20. junija 2023, med 17. in 21. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami. V letošnji sezoni bo predvidoma do konca junija obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1.*

* Sistem 2 + 1 + 1 pomeni, da sta v smeri Ljubljane dva prometna pasova (razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu), medtem ko je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

Predvidoma do 24. junija 2023 bo zaprt priključek Radovljica proti Ljubljani zaradi preplastitve, obvoz je čez priključek Lesce. Od 16. do 24. junija 2023 bo zaprta tudi vzporedna cesta mimo počivališča Radovljica proti Ljubljani.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Predvidoma do konca junija 2023 bo promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Novemu mestu), ves promet v dolžini 3,7 km pa je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po treh začasnih pasovih po sistemu 2 + 1 s prilagajanjem delovne zapore smeri povečanega prometa.*

* Delovna zapora se prilagaja prometnim tokovom, kar pomeni, da sta ob delavnikih v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri Ljubljane in eden v smeri Novega mesta, v času popoldanske konice pa obratno. Ob ponedeljkih in torkih se zapora zamenja do 14. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa do 9. ure. Ob koncih tedna sta v soboto najprej dva prometna pasova proti Novemu mestu in eden proti Ljubljani, zapora se nato v noči na nedeljo spremeni z vzpostavitvijo dveh prometnih pasov proti Ljubljani in enega proti Novemu mestu.

Do 17. junija 2023 bo začasno zaprt priključek Bič proti Novemu mestu (zaprta bosta tako izvoz kot uvoz v tej smeri), obvoz bo po vzporednih cestah.

Vipavska hitra cesta

V nedeljo, 18. junija 2023, bosta na odseku vipavske hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom dve kratkotrajni 30-minutni popolni zapori zaradi testiranja nadzorno-krmilnega sistema v pokritem vkopu Vipavski Križ. Med 9. in 9.30 uro bo zaprt odsek proti Italiji, med 10.30 in 11. uro pa proti razcepu Nanos.

V ponedeljek, 19. junija 2023, med 8.30 in 12. uro se bodo na odseku vipavske hitre ceste H4 med Vipavo in Vrtojbo izvajale meritve laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja. Uporabljena bo pomična varovalna zapora merskega vozila, ki bo izvajalo meritve pri hitrosti približno 70 km/h (več informacij).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin se zaključuje obnova vozne površine (več informacij). Do zaključka del bo promet v vsako smer potekal po enem prometnem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova zaradi zapiranja sredinskih prehodov in dokončanja gradbenih del).

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

V nočeh med sredo in soboto (od 14. do 17. junija 2023) bo na obalni hitri cesti H6 v predoru Markovec oviran promet (vzpostavljene bodo vzdrževalne zapore voznega ali prehitevalnega pasu v obeh smereh vožnje) zaradi sanacije poškodb, povzročenih v prometnih nesrečah.

Do 22. junija 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na izvoznih krakih priključka Semedela (tako iz smeri Izole kot Ljubljane) oviran promet zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto precej jasno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije še nastale posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in postopno bolj vroče. V torek bo pretežno jasno, popoldanske temperature bodo okoli 30 °C. Vročina se bo v sredo in četrtek še nekoliko stopnjevala, hkrati pa se bo povečala tudi možnost popoldanskih vročinskih neviht.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj