Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 7. julija 2023

30.06.2023

Zaključeni sta obnovi gorenjske avtoceste med Podtaborom in Lescami ter štajerske avtoceste med Pesnico in Dragučovo. Promet bo oviran še nekaj dni, do končne odstranitve delovnih zapor. V soboto bo na severni ljubljanski obvoznici ponovno odprt izvoz iz smeri Tomačevega na Šmartinsko cesto, zaprl pa se bo izvoz na Leskoškovo cesto.

 

Starine

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Promet v vsako smer vožnje poteka po enem pasu (zaprta sta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

V ponedeljek, 3. julija 2023, bodo dela prešla v naslednjo fazo. Zaprta bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km pa bo preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Od petka, 30. junija 2023, od 12. ure je na gorenjski avtocesti A2 zaprt priključek Jesenice vzhod (Lipce) proti Karavankam. Od ponedeljka, 3. julija 2023, bo zaprt tudi proti Ljubljani. Zapora bo trajala predvidoma do 15. julija 2023 in je potrebna zaradi preplastitve vozišča na priključku. Obvoz bo čez priključka Lesce in Jesenice zahod (Hrušica).

Obnova vozišča na odseku gorenjske avtoceste A2 med Podtaborom in Lescami je zaključena. Promet na tem odseku bo oviran do ponedeljka, 3. julija 2023, ko bo delovna zapora v celoti odstranjena.

V noči s torka na sredo, 4. in 5. julija 2023, med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del v predoru. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Štajerska avtocesta

Obnova vozišča na odseku štajerske avtoceste med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova je končana. Potekajo še zaključna dela, zaradi česar bo promet na tem odseku oviran do srede, 5. julija 2023, ko bo delovna zapora v celoti odstranjena.

Od 1. do 3. julija 2023 bo na krožišču Pesnica zaprt uvoz proti Šentilju.

Na odseku mariborske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod (Zrkovci) je v dolžini 3,6 km zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji) zaradi sanacije poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik. Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Pričakovati je občasne zastoje, zato v teh primerih priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Lenartom se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste med razcepom Dragučova in Lenartom v skupni dolžini približno 7,2 km, ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Predvidoma do 3. julija 2023 bo zaprt tudi priključek Pernica, obvoz bo čez priključek Lenart.

Od 8. do 21. julija 2023 sledi zaključna faza del, v kateri bosta v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova.

Ljubljanska obvoznica

Na južni ljubljanski obvoznici A1 so se začela dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka bo promet še vedno potekal v vseh smereh, delno oviran bo predvsem del priključka v podvozu avtoceste.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Do sobote, 1. julija 2023, bo na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, obvoz je čez priključek Leskoškova cesta. V soboto se bo izvoz ponovno odprl, zaprl pa se bo izvoz iz smeri Tomačevega na priključku Leskoškova cesta.

Predvidoma do 9. junija 2023 je za potnike, ki z vzhodne zapeljejo na severno ljubljansko obvoznico, zaprt izvoz na priključku Leskoškova cesta.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodijo s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico, s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet pa je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Predvidoma do 20. julija 2023 bo zaprt priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Istrska hitra cesta

Od 1. julija 2023 bo za uporabo odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani ponovno obvezna e-vinjeta (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, in sicer od sobote, 24. junija 2023, do nedelje, 3. septembra 2023, se spremeni omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Prepoved velja ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in hitrih cestah ter nekaterih ostalih cestah od 6. do 16. ure. Ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih omejitev velja od 8. do 22. ure.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih zahodne Slovenije bodo nastale posamezne plohe.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami. V torek bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Od srede naprej bo oblačnosti manj, popoldanske plohe in nevihte bodo manj verjetne.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj