Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. julija 2023

07.07.2023

Če se odpravljate na dopust, v prometnem koledarju preverite, kdaj se lahko izognete turističnim prometnim konicam. Na pot vzemite zadosti osvežilne pijače, saj je pred nami vroč teden.

 

Prometni koledar

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V soboto, 8. julija 2023, se bo zapora spremenila. Zaprlo se bo smerno vozišče proti Šiški, ves promet pa bo preusmerjen na že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer bo prav tako urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na priključku Leskoškova cesta je zaprt izvoz iz smeri Tomačevega. Za potnike, ki z vzhodne zapeljejo na severno ljubljansko obvoznico, je zaprt tudi izvoz iz smeri razcepa Zadobrova. Od sobote, 8. julija 2023, od 20. ure do ponedeljka, 10. julija 2023, do 5. ure bo izvoz iz smeri razcepa Zadobrova zaprt za vse potnike zaradi polaganja obrabnega sloja asfalta voznega in zaviralnega pasu med razcepom Zadobrova in priključkom Leskovškova.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodijo s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico, s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na južni ljubljanski obvoznici A1 so se začela dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka bo promet še vedno potekal v vseh smereh, delno oviran bo predvsem del priključka v podvozu avtoceste.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Na gorenjski avtocesti A2 je zaprt priključek Jesenice vzhod (Lipce) zaradi preplastitve vozišča na priključku. Zapora priključka v smeri Karavank bo trajala predvidoma do 8. julija 2023 do 14. ure, v smeri Ljubljane pa do 10. julija 2023 do 14. ure. Obvoz je čez priključka Lesce in Jesenice zahod (Hrušica).

Štajerska avtocesta

Predvidoma do začetka avgusta bo na odseku mariborske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod (Zrkovci) v dolžini 1,5 km zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji) zaradi sanacije poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Pričakovati je občasne zastoje, zato v teh primerih priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Lenartom poteka preplastitev vozišča (več informacij). V zaključni fazi del, ki bo trajala predvidoma do 21. julija 2023, bosta med razcepom Dragučova in pokritim vkopom Močna v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Predvidoma do 20. julija 2023 bo zaprt priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Istrska hitra cesta

Od nedelje, 9. julija 2023, od 5.30 ure do ponedeljka, 10. julija 2023, do 4. ure bo na istrski hitri cesti H5 na priključku Bertoki zaprt izvoz iz smeri razcepa Sermin zaradi intervencijskega popravila vozišča in posedenega jaška. Obvoz bo čez priključek Koper center (Slavček).

Od 1. julija 2023 je za uporabo odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani ponovno obvezna e-vinjeta (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto zjutraj delno oblačno, čez dan pa sončno. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in iz dneva v dan bolj vroče.

V torek bo še sončno in vroče. V sredo popoldne in zvečer se bo že povečala verjetnost vročinskih neviht. V drugi polovici tedna bo razmeroma sončno z možnostjo popoldanskih neviht. Vročina bo sicer nekoliko popustila, bo pa precej soparno.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj