Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. julija 2021

Jutranje in popoldanske konice med tednom se z začetkom turistične sezone prevešajo v dopustniške konice ob koncih tedna. Takrat bo promet povečan predvsem v smeri od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Več prometa je pričakovati tudi proti drugim turističnim krajem po Sloveniji in pred mejnimi prehodi. Voznikom priporočamo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo in se na pot odpravijo spočiti. V teh vročih dneh je dobro imeti ob sebi večjo količino pijače. Predlagamo tudi spremljanje razmer na cestah in načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih oziroma uporabo manj obremenjenih poti.

24.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. junija 2021

Konec tedna pričakujemo močno povečan promet predvsem od Avstrije proti Hrvaški. Med bolj obremenjenimi bodo ljubljanski obroč, predvsem razcep Kozarje, primorska avtocesta proti Kopru ter območja del. Zaradi tovornih vozil bo povečana gostota tudi v ponedeljek, še posebno pred prehodi z Avstrijo. Čakalne dobe so možne tudi na drugih mejnih prehodih, predvsem s Hrvaško, zaradi postopkov preverjanja dokumentov.

17.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. junija 2021

Konec tedna se obeta povečan promet od Avstrije proti Istri oziroma Hrvaški. Možne so zgostitve v času prometnih konic na območju delovnih zapor in na ljubljanskem obroču. Čakalne dobe je pričakovati na bolj obremenjenih mejnih prehodih.

10.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. junija 2021

Od sobote zvečer do nedelje opoldne bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Konec tedna bo zaradi spreminjanja zapore zaprt tudi odsek vipavske hitre ceste med Vogrskim in Selom. V prihodnjih dneh bo tudi nekaj nočnih zapor zaradi del v predorih.

03.06.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. junija 2021

Konec tedna bo zaprt odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prihodnji teden bo tudi nekaj nočnih zapor zaradi pranja predorov – v noči na torek bo tako zaprt odsek dolenjske avtoceste med Šmarjem - Sapom in Malencami proti Ljubljani, v nočeh na četrtek in petek pa predor Šentvid proti Kranju.

27.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. maja 2021

Do konca tedna bodo zaključena dela v predoru Golovec, promet bo skozi obe predorski cevi spet potekal brez omejitev. Zaradi pregleda predorov bodo konec tedna nočne zapore na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Vipava. V soboto pričakujemo zastoje zaradi del na primorski avtocesti med Postojno in Uncem proti Ljubljani.

20.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. maja 2021

V noči s četrtka na petek bo popolna zapora predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico. Na priključku Ljubljana vzhod je zaprt izvoz iz smeri Zadobrove na Zaloško cesto. V soboto bo zaprt priključek Trebnje zahod. Na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico poteka obnova viadukta Kresnica. Dela se nadaljujejo tudi na vipavski hitri cesti med Vogrskim in Selom ter na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem.

13.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. maja 2021

Konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prav tako konec tedna bo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu. V nočeh s četrtka na petek in s ponedeljka na torek bosta popolni zapori predora Golovec.

06.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. maja 2021

Konec tedna je zaradi prvomajskih praznikov pričakovati povečan promet proti Hrvaški, slovenski obali in drugim turističnim krajem. Zaradi omejitev tovornega prometa nad 7,5 t med prazniki bo v petek in ponedeljek pred mejnimi prehodi več tovornih vozil kot običajno. Začenjata se obnovi viadukta Kresnica na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico ter dokončanje obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. V nočeh s sobote na nedeljo in s prihodnjega četrtka na petek bosta popolni zapori predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

29.04.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ