Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Sprejeta uredba za avtocesto na odseku Pluska - Ponikve

Vlada RS je na današnji seji sprejela Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za del dolenjske avtoceste na odseku Pluska - Ponikve. Dolžina navedenega odseka znaša  7,598 kilometra. Trasa načrtovane avtoceste se pri Pluski odcepi od koridorja obstoječe hitre ceste H1 in poteka južneje v smeri pobočij Bukovja.

13.07.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeti novela uredbe o lokacijskem načrtu za HC Razdrto-Vipava ter lokacijski načrt za odsek avtoceste MMP Gruškovje-meja s Hrvaško

Vlada RS je sprejela spremembe in dopolnitve Uredbe o lokacijskem načrtu za primorski krak avtoceste na odseku hitre ceste Razdrto-Vipava ter Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za odsek avtoceste mednarodni mejni prehod Gruškovje - meja z Republiko Hrvaško. S tem je dana osnova za nadaljnje aktivnosti priprav na gradnjo in samo gradnjo navedenih odsekov.

07.07.2006 VEČ
Splošne novice
Plačevanje cestnine tudi s plačilno kartico BA Maestro Skupine NLB

Na cestninskih postajah bo od sobote, 1. julija 2006, dalje možno plačevati cestnino tudi s kartico osebnega računa NLB Skupine. Plačilna kartica BA Maestro NLB Skupine se je tako pridružila dvanajstim plačilnim karticam, s katerimi je že možno brezgotovinsko plačevanje cestnine na slovenskih avtocestah, kakor tudi nakup elektronske tablice sistema ABC in vplačilo dobroimetja na  tablico ABC,  DARS kartico in DARS kartico Transporter.

30.06.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za gradnjo avtocest v vrednosti skoraj 25 milijard tolarjev

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je v sredo, 28. junija 2006, z najugodnejšimi ponudniki, izbranimi v postopku javnega naročanja, sklenila pet pogodb za nadaljevanje gradnje pomurskega in štajerskega avtocestnega kraka v skupni vrednosti 24,655 milijarde tolarjev. Z danes sklenjenimi pogodbami so oddana dela za izgradnjo preostalih pet kilometrov trase Lenart – Spodnja Senarska in avtocestne vzdrževalne baze Murska Sobota na pomurskem avtocestnem kraku, za izgradnjo 4,1 kilometra trase avtoceste na odseku Ptujska cesta – Zrkovska cesta, druge etape priključne ceste Nova Zrkovska cesta v dolžini 1,8 kilometra ter pokritega vkopa Malečnik in viaduktov Vodole I in Vodole II na odseku med Zrkovsko cesto in Pesnico.

29.06.2006 VEČ
Splošne novice
Dokončana rekonstrukcija Mariborske ceste v Celju

Z današnjo predajo prometu novega, 700-metrskega vozišča Mariborske ceste v Celju je dokončana rekonstrukcija skupno tri kilometre dolge navezovalne ceste na avtocestno omrežje Slovenije. Rekonstruirana štiripasovna cesta bo s prometnega vidika pomembno razbremenila Celje.

27.06.2006 VEČ
Splošne novice
Cestninska postaja Ljubljana-zahod z dvema dodatnima stezama

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je danes, v popoldanskih urah, na cestninski postaji Ljubljana – zahod (Log) predala prometu dve dodatni cestninski stezi v smeri proti Ljubljani. Navedena cestninska postaja tako z današnjim dnem šteje skupno šestnajst cestninskih stez, v smeri proti Ljubljani pa tako v okviru avtomatskega brezgotovinskega sistema za pobiranje cestnine (sistema ABC) delujejo štiri steze – dve hitri in dve kombinirani. Razširitev cestninske postaje bo pripomogla k večji splošni pretočnosti sicer prometno najbolj obremenjene cestninske postaje v Sloveniji.

01.06.2006 VEČ
Splošne novice
15 let predora Karavanke

Na današnji dan pred petnajstimi leti je bil predan prometu predor Karavanke. Ta je vse do danes ostal edini enocevni predor na slovenskem avtocestnem omrežju, še vedno pa je tudi najdaljši slovenski cestni predor. Mednarodni avtocestni predor Karavanke, rudarske dolžine 7.864 metrov (od portala do portala pa 8.019 metrov), od tega je dolžina slovenskega dela predora 3.750 metrov, je bil predan prometu le nekaj dni pred začetkom osamosvojitvene vojne, 1. junija 1991, dejansko pa je promet skozi predor Karavanke stekel 2. junija 1991.

01.06.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za dobavo 63.500 ton soli za zimsko vzdrževanje avtocest

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je 25. maja 2006, z najugodnejšimi ponudniki, izbranimi v postopku javnega naročanja, sklenila tri pogodbe o dobavi posipnih materialov za potrebe zimske službe predvidoma za prihodnje tri sezone. V skladu z danes sklenjenimi pogodbami bodo MA.CO.T., Droga Kolinska ter Salinen družbi DARS dobavili skupno 63.500 ton soli v pogodbeni vrednosti 1,234 milijarde tolarjev. Pogodbeni rok dobave soli za posip avtocest znaša 36 mesecev od sklenitve pogodb, oziroma do izpolnitve pogodbenih količin.

25.05.2006 VEČ
Splošne novice
Podpisana pogodba za najem kredita v višini 75 milijonov evrov

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je v ponedeljek, 22. maja 2006, z Depfa ACS Bank in Depfa Bank plc sklenila pogodbo o najemu 75 milijonov evrov kredita za financiranje izgradnje avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji.

23.05.2006 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ