Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova istrske hitre ceste Škofije–Sermin

Predvidoma v četrtek, 23. marca 2023, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo vozne površine odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin. Predvidoma do začetka aprila letos bo promet v obe smeri vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice hitre ceste na drugo.

20.03.2023 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova viaduktov Podmežakla na gorenjski avtocesti

Stekla so pripravljalna dela za obnovo odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod), zaradi česar bo od danes zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, od srede, 15. marca 2023 pa še proti Karavankam.

13.03.2023 VEČ
Obnovitvena dela
Preplastitev gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami

DARS začenja napovedano preplastitev gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami. Dela obsegajo preplastitev voziščne konstrukcije med nadvozom v Vrbi in viaduktom Peračica (skupna dolžina obeh smernih vozišč znaša 21,5 km) ter na priključkih Lipce, Lesce, Radovljica in Brezje. Izvajalec del bo poleg tega izvedel tudi sanacijo plazu pod viaduktom Ljubno.

06.10.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova vozne površine in varnostna nadgradnja odseka med Divačo in Kozino

Družba DARS po koncu turistične sezone začenja obnovo vozne površine odseka primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru. Dela bodo potekala v več fazah, med preusmeritvijo na polovico avtoceste bo promet potekal po po enem pasu v vsako smer vožnje.

16.09.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova in varnostna nadgradnja vipavske hitre ceste med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo

Na vipavski hitri cesti H4 se na odseku med priključkom Šempeter pri Gorici in mejnim prehodom Vrtojba začenja obsežnejša obnova vozišča in objektov, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra letos.

09.09.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Novimi Jaršami

Konec tedna se bodo pričela dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, kar je uvod v naslednji teden pričeto celostno obnovo odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med razcepom Zadobrova in priključkom Šmartinska cesta ter dela odseka med priključkom Šmartinska cesta in krožiščem Tomačevo, ki bo potekala v več fazah.

29.07.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Odločitev za obsežnejšo sanacijo vozišča, poškodovanega med torkovim neurjem

Na vozišču severne ljubljanske obvoznice, ki ga je v hudem neurju poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem, smo prvotno nameravali izvesti intervencijsko sanacijo. Po podrobnejši preučitvi stanja na terenu smo sprejeli odločitev, da bomo namesto tega izvedli obsežnejšo sanacijo, katere namen je zagotoviti, da do tovrstnih pojavov ne bo več prihajalo.

08.07.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Napoved obnovitvenih del na avtocestnem omrežju

V letu 2022 načrtujemo devet novih obsežnejših obnovitvenih del na avtocestnem omrežju. Obnov bo poleti nekoliko manj kot običajno, začetek večine del namreč načrtujemo za jesenski čas. Nekatere obnove se bodo nadaljevale tudi v prihodnjem letu, sam začetek del pa je odvisen od sklenitve pogodb z izbranimi izvajalci.

07.06.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Preplastitev gorenjske avtoceste med priključkoma Brezje in Kranj zahod proti Ljubljani

Po lanski preplastitvi smernega vozišča gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam sledi letos še preplastitev druge polovice avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Gradbena dela bodo stekla predvidoma v ponedeljek, 7. septembra 2020. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

25.08.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ