Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zapora avtoceste med priključkoma Trojane in Vransko iz smeri Ljubljane

V noči s sobote, 20. maja, na nedeljo, 21. maja, bo zaradi zamenjave ventilatorja v predoru Jasovnik za ves promet zaprto smerno vozišče (polovica) avtoceste med priključkoma Trojane in Vransko iz smeri Ljubljane proti Celju. Promet iz smeri Ljubljane bo med navedeno zaporo od 22. ure v soboto, 20. maja 2006, do najkasneje 6. ure zjutraj v nedeljo, 21. maja 2006, preusmerjen prek priključka Trojane na vzporedno regionalno cesto, uvoz na avtocesto v smeri Celja pa bo znova mogoč prek priključka Vransko. V času preusmeritve prometa bo na cestninski postaji Vransko za uporabnike iz smeri Ljubljane zaračunana ustrezno nižja cestnina.

19.05.2006 VEČ
Splošne novice
Letos najbolj obsežna obnovitvena dela

Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami, staranjem zgrajenih avtocest in dograjevanjem avtocestnega omrežja, raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del, s katerimi dodatno povečujemo prometno varnost, ohranjamo tehnične karakteristike vozišč in objektov ter s tem povečujemo vrednost obstoječih avtocest. V letošnjem letu bo DARS v skladu z letnim planom razvoja in obnavljanja avtocest v obnovitvena dela na avtocestah investiral 10,15 milijarde tolarjev, kar je 75 odstotkov več kot lani (5,794 milijarde SIT).

12.05.2006 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS d.d. sprejel poslovni načrt družbe za leto 2006

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je na seji v sredo, 10. maja 2006, obravnaval in sprejel Poslovni načrt DARS d.d. za leto 2006.

11.05.2006 VEČ
Splošne novice
Predor Trojane med petimi najvarnejšimi v Evropi

V letošnje testiranje evropskih predorov Euro Tap sta bila vključena tudi dva slovenska predora, Trojane in Ljubelj. Trojanski predor je prejel najvišjo oceno »zelo dobro« in se med skupno 52 ocenjevanimi predori v 14 evropskih državah uvrstil na 5. mesto, je poročala Slovenska tiskovna agencija (STA). Nekaj več kot dve petini predorov (22) je v okviru letošnjega ocenjevanja prejelo oceno »zelo dobro«, devet si jih je prislužilo oceno »dobro«, med njimi tudi predor Ljubelj, osem »zadovoljivo«, pet »zaskrbljujoče«, osem predorov pa je bilo ocenjenih z najslabšo oceno »pomanjkljivo oziroma zelo slabo«. Vska četrti skupno 52 testiranih predorov je torej prejel slabo oceno.

04.05.2006 VEČ
Splošne novice
Med prihajajočimi prazniki pričakovan povečan promet na slovenskih cestah

Zaradi prihajajočih praznikov je v prihodnjih dneh na celotnem državnem cestnem omrežju pričakovati povečan promet. Posamezne zgostitve prometa je v smeri turističnih krajev pričakovati predvsem v sredo, 26. aprila, in v petek, 28. aprila, v obratni smeri pa predvsem v torek, 2. maja.

25.04.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za gradnjo avtocest v vrednosti 31,8 milijarde tolarjev

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes, 18. aprila 2006,  z najugodnejšimi ponudniki, izbranimi na mednarodnih javnih razpisih, sklenila štiri pogodbe za gradnjo avtocest v skupni vrednosti 31,8 milijarde tolarjev. DARS d.d. je sklenil dve pogodbi za nadaljevanje gradnje avtoceste A5 Maribor – Pince v skupni vrednosti 13,76 milijarde tolarjev, in sicer za gradnjo 4,5 km kilometrov avtocestnega odseka Lendava – Pince (t.i. »faza B«) in zadnjih 3 km avtocestnega odseka Cogetinci – Vučja vas. Z danes sklenjenima pogodba je oddanih skoraj 60 odstotkov del za izgradnjo pomurskega avtocestnega kraka med Mariborom in Pincami, ki je načrtovan v dolžini 82,3 kilometra z rokom dokončanja koncem leta 2008. Poleg navedenih pogodb je DARS d.d. sklenil še pogodbi za izgradnjo gorenjskega avtocestnega odseka Vrba – Peračica, in sicer za celotno, skoraj 10-kilometrsko traso avtoceste ter oba viadukta na njej, v skupni vrednosti 17,997 milijarde tolarjev. Pri financiranju graditve odseka med Vrbo in Peračico sodeluje z nepovratnimi sredstvi Kohezijskega sklada tudi Evropska unija. S sklenitvijo navedenih pogodb so tako oddana vsa cestogradbena dela za dokončanje avtocestnega kraka med Karavankami in Ljubljano, ki bo v celoti predan prometu predvidoma do konca leta 2008.

18.04.2006 VEČ
Splošne novice
Povečan promet ob velikonočnih praznikih

Zaradi velikonočnih praznikov, ki se v večini evropskih držav začnejo v soboto, ponekod (npr. v Nemčiji in Švici) pa že v petek, je že v četrtek popoldne, še bolj pa v petek pričakovan povečan promet predvsem od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško.

12.04.2006 VEČ
Splošne novice
Z današnjim dnem zaprt priključek Karteljevo

Danes od 18.30. ure dalje je za ves promet zaprt avtocestni priključek Karteljevo (prvi priključek iz smeri Ljubljane) na hitri cesti Karteljevo – Mačkovec mimo Novega mesta. Izvajalec del je popolno zaporo priključka Karteljevo izvedel zaradi izgradnje novega priključka in nadaljevanja del v okviru gradnje 7,8 kilometra dolgega avtocestnega odseka Hrastje - Lešnica, ki bo prometu predan predvidoma koncem meseca junija 2006.

07.04.2006 VEČ
Splošne novice
O poslovanju na cestninskih postajah

Odgovori na vprašanja o poslovanju na cestninskih postajah.

06.04.2006 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ