Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Na Primorskem nevarnost burje in zametov

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo Primorskem burja v noči na torek, 17. januarja, okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še močnejšo burjo je pričakovati v torek čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140km/h. To lahko ima za posledico, da bomo morali za ves promet zapreti hitro cesto H4 prek Rebrnic oz. Vipavske doline (oklic najvišje, 4. stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila). Voznike zato pozivamo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah, vozijo še posebej previdno in upoštevajo signalizacijo.

16.01.2017 VEČ
Prometna varnost
»Ko gasilci pridemo do predora, ne vidimo kaj se dogaja znotraj, nadzorni centri so naše oči«

Tako je komentiral vlogo nadzornega centra Sale Kostrič, podpoveljnik PGD Bistrica pri Tržiču, ki se je skupaj s sinom udeležil dneva odprtih vrat v nadzornem centru. Letošnji že tretji dan odprtih vrat je bil vsebinsko namenjen pripravi na zimsko sezono. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da se Darsovo poslanstvo posipanih in spluženih cest težje izvaja ravno zaradi zdrsov vozil, ki niso ustrezno opremljena.

15.11.2016 VEČ
Prometna varnost
Pozimi pripravljeni in pravočasno na pot

V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. V družbi DARS d. d. bomo za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2016/2017 skrbeli s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.

10.11.2016 VEČ
Prometna varnost
Za volan le s trezno glavo

V družbi DARS d.d. smo se priključili preventivni akciji "0,0 šofer - Slovenija piha 0,0", v sklopu katere do 13. novembra znova potekajo intenzivnejše aktivnosti z namenom zmanjšanja števila prometnih nezgod, ki se zgodijo pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Prek sistemov za nadzor in vodenje prometa – posameznih grafičnih prikazovalnikov prometno-informativne signalizacije (elektronskih portalov) objavljamo vsebino, s ciljem, da se zaradi alkohola ne bi zgodile nesreče v cestnem prometu.

08.11.2016 VEČ
Prometna varnost
Z zvišanjem prometnih obremenitev na primorski avtocesti daljši tudi zastoji

Številne prometne nesreče zaradi premajhne varnostne razdalje in neprilagojenih hitrosti, visoke prometne obremenitve in delno tudi zapore zaradi izvajanja potrebnih obnovitvenih, investicijskih in vzdrževanih del, so glavni razlogi za večkilometrske zastoje na enem najstarejših odsekov, to je med Brezovico in Vrhniko.

16.09.2016 VEČ
Prometna varnost
S 1. septembrom povečane jutranje in popoldanske konice

Pozor, vozniki, s 1. septembrom bodite kos spremenjenim razmeram v prometu! Pričakujemo povečane jutranje in popoldanske prometne konice, ki se jim lahko izognete s spremljanjem prometnih informacij, izbiro alternativnih poti in izračunom potovalnega časa, kar omogoča tudi mobilna prometna aplikacija DarsPromet+.

29.08.2016 VEČ
Prometna varnost
Varen postanek na avtocestnem počivališču

Na počivališčih ob avtocestah in hitrih cestah obstaja nevarnost tatvin. V družbi DARS d.d. vas kot uporabnike avtocest in hitrih cest pozivamo, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirate vozilo in predmete v njem.

22.07.2016 VEČ
Prometna varnost
Na odseku med Lescami in Hrušico po novem 110 km/h

Hitrost vožnje na odseku med Lescami in Hrušico je po novem 110 km/h in ne več 130 km/h. S predpisano hitrostjo 110 km/h, ki jo podpira tudi Policija, bo vožnja na tem odseku brez odstavnih pasov in zaradi prometno-tehničnih značilnosti ceste, ki poteka tudi po petih viaduktih mimo pobočij Mežakle, se vzpenja proti Hrušici oz. spušča v obratni smeri, bolj varna v vseh vremenskih razmerah, manj bo možnosti nesreč in posledično zastojev. Povečana bo tudi stopnja varnosti delavcev DARS d.d., ki vsakodnevno opravljajo redna vzdrževalna dela na odseku, ki je zahteven tudi z vidika vzdrževanja.

11.07.2016 VEČ
Prometna varnost
Skupaj ozaveščali o življenjskem pomenu pravilnega razvrščanja

Gasilci, reševalci in policisti ter delavci DARS d.d. smo v soboto, 9. julija, na počivališču Lom na primorski avtocesti v smeri Kopra delili plastenke vode z etiketo »Reši življenje« in ozaveščali voznike o pravilnem razvrščanju v primeru zastojev. Na eno prvih počitniških sobot v glavni turistični sezoni, ko se kolone pločevine valijo proti slovenski in hrvaški Istri, je bilo počivališče Lom polno turistov že od zgodnih jutranjih ur. S plastenkami vode in letaki DARS »Reši življenje« smo pristopili do njih in z veseljem in zanimanjem so prisluhnili namenu akcije. V soboto dopoldne in zgodaj popoldne smo tako razdelili več kot 10.000 plastenk vode, ki smo jo priskrbeli v DARS d.d., ter več sto letakov in nalepk »Reši življenje«.

11.07.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ