Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Na avtocestnem križu se nadaljuje sferično snemanje

Uporabnike avtocest obveščamo, da DARS d.d. na avtocestnem sistemu izvaja sferične posnetke. Izvaja se sferično snemanje (fotografija celotne okolice iz ene točke, ki omogoča pregledovanje vsake točke na terenu) in lasersko skeniranje avtocest. Poleg pridobljenih podatkov laserskega skeniranja, ki bodo služili za potrebe vzdrževanja in upravljanja avtocest se bo izvedel popis prometne signalizacije in opreme za potrebe katastra DARS-a in BCP.

19.02.2016 VEČ
Prometna varnost
Nujna vzdrževalna dela na zahodni ljubljanski obvoznici

Zaradi poškodovanega vozišča bomo jutri, v četrtek 18.2.2016, ob deseti uri oz. po jutranji prometni konici, za potrebe izvedbe nujnih sanacijskih del, zaprli vozni pas na odseku avtocestnega odseka A2, (Brdo-Kozarje) v smeri Kozarje-Koseze. Do sanacije je na tem delu odseka hitrost omejena na 80 km/h, na kar opozarja tudi ustrezna signalizacija. Predvidevamo, da bodo dela zaključena do 5.00 ure naslednjega dne.

17.02.2016 VEČ
Prometna varnost
Napoved sneženja: Strpno in varno v zimskih razmerah

Po napovedih ARSO lahko v noči na sredo na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapade okoli četrt metra snega. Zvečer in ponoči lahko najmočnejši sunki burje na Primorskem presežejo hitrost 100 km na uro. V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in zbrani ter vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi.

16.02.2016 VEČ
Prometna varnost
Prilagodite vožnjo zimskih razmeram na cesti in nam s tem pomagajte zagotoviti optimalne razmere na njej

V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in zbrani ter vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. DARS d.d. bo za prevoznost in varnost avtocest v zimski sezoni 2015/2016 skrbel s približno 460 delavci družbe in 270 vozili, ki bodo v prihajajoči zimi vzdrževali 610 kilometrov avtocest in hitrih cest, 144 kilometrov priključkov nanje, 21 kilometrov razcepov in 50 kilometrov servisnih poti.

12.02.2016 VEČ
Prometna varnost
Kako pravilno voziti v megli?

Megla tudi danes ponekod po državi zmanjšuje vidljivost, predvsem v zahodni Sloveniji. Vedno znova prihaja do nesreč zaradi naleta, saj megla zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu. Zato voznike prosimo, da v primeru pojava megle upoštevajo zadostno varnostno razdaljo, zmanjšajo hitrost in prižgejo meglenke.

31.01.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ