Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico

V nedeljo, 5. maja 2024, bodo stekla pripravljalna dela za celovito obnovo odseka štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico, ki bo potekala do sredine oktobra letos. Najprej bo proti Ljubljani in proti Mariboru zaprt prehitevalni pas. Med enomesečno zaporo prehitevalnih pasov bodo dela potekala na vmesnem ločilnem pasu avtoceste. Promet bo v tem obdobju še vedno potekal po obeh polovicah avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

03.05.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. maja 2024

Po koncu praznikov in počitnic pričakujemo povečan promet iz smeri turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in Avstriji. Zaradi praznika v tujini je v četrtek pričakovati močno povečan tranzitni promet, ki se bo združil z dnevnimi prometnimi konicami v naši državi. Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico se začenja obnova voziščne konstrukcije, ki bo trajala do sredine oktobra.

03.05.2024 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja naslednje obvestilo: Nadzorni svet DARS d.d. je na seji 25. 4. 2024 za obdobje šest mesecev na funkcijo predsednika uprave družbe DARS imenoval mag. Davida Skornška. Nov mandat bo nastopil 7. 5. 2024.

26.04.2024 VEČ
Splošne novice
Informacija v zvezi z zastoji 25. 4. 2024

Na našem avtocestnem omrežju smo 25. aprila 2024 zaznali povečano število vozil, kar je vplivalo na daljše potovalne čase. Zmanjšano pretočnost na primorski avtocesti so povzročila zlasti tovorna vozila, ki so morala predčasno zapusti Italijo zaradi tamkajšnjega praznika in omejitve prometa za tovorna vozila. Ker je letošnji italijanski praznik padel na četrtek, so tranzitni potniki povezali praznik tudi s prihajajočim vikendom, saj smo zaznali tudi povečanje osebnih vozil.

26.04.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. maja 2024

Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic pričakujemo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji. Ta konec tedna bodo dela na odseku primorske avtoceste med Uncem in Logatcem proti Ljubljani. Možni so zastoji.

26.04.2024 VEČ
Finančne novice
Letno poročilo DARS za leto 2023

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2023.

26.04.2024 VEČ
Splošne novice
DARS predstavil najmodernejši avtocestni sistem na področju digitalizacije v Sloveniji

Srednjeročna strategija družbe DARS temelji na viziji, usmerjeni v trajnostno, zeleno, digitalno in pametno prihodnost. Na dogodku »DARS – Avtocesta prihodnosti« smo predstavili najmodernejši avtocestni sistem z revolucionarnimi novostmi na področju digitalizacije avtocest v Sloveniji.

23.04.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. aprila 2024

Ta konec tedna bodo dela na odseku primorske avtoceste med Brezovico in Vrhniko proti Kopru in na štajerski avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani. Pričakovati je zastoje. Zaradi namestitve dodatne prometne opreme bo v nedeljo od 9. do 15. ure zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Karavankam.

19.04.2024 VEČ
Splošne novice
DARS uspešno sodeloval na reševalni vaji

DARS je v nedeljo, 14. aprila 2024, sodeloval na reševalni vaji »Podnanos 2024«, ki je dopoldne potekala na hitri cesti H4 med Vipavo in razcepom Nanos. Reševalci, policisti, gasilci in pristojne službe družbe DARS so bili vpeti v reševanje po hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v predoru Podnanos. Vaja je bila po prvi oceni uspešna.

15.04.2024 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ