Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. avgusta 2023

Ko se približuje novo šolsko leto, se s počitnic že vrača večina slovenskih dopustnikov. Tako se v tem obdobju turističnim tokovom počasi pridružujejo dnevne jutranje in popoldanske prometne konice.

18.08.2023 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom, ki so v poplavah ostali brez vozila

Uporabnike cestninskih cest, ki so v nedavnih poplavah ostali brez vozila, za katerega so še vedno imeli veljavno letno ali polletno e-vinjeto za uporabo cestninskih cest, obveščamo, da lahko v primeru odjave vozila iz prometa pri družbi DARS zaprosijo za vračilo sorazmernega dela njene vrednosti.

16.08.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. avgusta 2023

Zaradi trenutnega stanja po neurjih v Sloveniji, prihajajočega praznika v večini evropskih dežel in glavne turistične sezone pričakujemo večje zgostitve prometa in občasne zastoje na bolj obremenjenih odsekih. Od petka, 11. avgusta do srede, 16. avgusta bo na odsekih, ki vodijo na ogrožena območja, povečano število interventnih vozil, kljub siceršnjim omejitvam za tovorna vozila nad 7,5 tone v času praznikov. Dela na preureditvi priključka Ljubljana zahod (Vič) na južni ljubljanski obvoznici prehajajo v zaključno fazo, ki bo terjala popolno zaporo priključka od 16. do 25. avgusta.

11.08.2023 VEČ
Splošne novice
Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči

Slovenijo so prizadele uničujoče poplave in povzročile ogromno materialne škode. Skladno z zakonom o cestninjenju se cestnina in pristojbine za zunanje stroške ne plačata tudi za prevoze z vozili za opravljanje nalog humanitarne pomoči prizadetim zaradi naravnih nesreč.

08.08.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. avgusta 2023

Promet je danes povečan iz smeri hrvaške Istre proti notranjosti države. Uporabnikom svetujemo, naj, če je le mogoče, preložijo potovanje na čas, ko se bodo razmere uredile.

04.08.2023 VEČ
Splošne novice
Sanacija pokritega vkopa Malečnik po požaru uspešno zaključena

Nujna sanacijska dela po požaru v pokritem vkopu Malečnik na vzhodni mariborski obvoznici so uspešno zaključena. Promet skozi obnovljeno cev je stekel danes popoldne. Do jutri dopoldne bo promet, ki je bil doslej urejen po polovici avtoceste dvosmerno, potekal po obeh smernih voziščih, pri čemer bo proti Šentilju hitrost vožnje omejena na 80 km/h. Zatem bo zaradi zapiranja službenih prehodov z ene polovice avtoceste na drugo promet na obeh smernih voziščih v dolžini 1,5 km začasno urejen po enem prometnem pasu, hitrost vožnje pa omejena na 60 km/h. V noči na sredo, 2. avgusta 2023, bo zapora v celoti odstranjena.

31.07.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. avgusta 2023

Dela v pokritem vkopu Malečnik se zaključujejo. V ponedeljek zvečer bo promet že sproščen skozi obnovljeno cev. Zaradi pričakovanega povečanja tranzitnega prometa konec tedna priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

28.07.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. julija 2023

Nadaljuje se spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Upoštevajmo, da se zavorna pot na mokrem vozišču podaljša, zato prilagodimo hitrost in povečajmo varnostno razdaljo. V primeru toče se je prepovedano ustavljati v predorih ali pod nadvozi.

21.07.2023 VEČ
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS, d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 25. sejo skupščine družbe DARS, d. d., ki bo v ponedeljek, 21. 8. 2023, ob 13. uri v sejni sobi uprave, v prostorih družbe DARS, d. d., Dunajska 7, Ljubljana.

19.07.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ