Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. decembra 2021

V noči na soboto bo zaradi del v predorih zaprta štajerska avtocesta med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani. V soboto do 13. ure bo na primorski avtocesti med Uncem in Postojno potekala menjava betonskih varnostnih ograj, zato bo promet v vsako smer urejen po enem pasu. V nedeljo se večjemu delu Slovenije obeta nova pošiljka snega.

03.12.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. decembra 2021

Konec tedna bo oblačen z občasnimi padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo, na severu Slovenije in ob močnejših padavinah pa lahko zapade tudi sneg. Voznike pozivamo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in naj se na pot nikakor ne odpravijo brez potrebne zimske opreme.

26.11.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. novembra 2021

V jesenskem času se tako vremenske razmere hitro spreminjajo (megla, dež, nizke temperature, občasen veter), z njimi pa se spreminjajo tudi razmere na vozišču. Voznikom priporočamo, naj upoštevajo prometno signalizacijo, vzdržujejo varnostno razdaljo in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

19.11.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. novembra 2021

Ta konec tedna bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani (potem ko je bila prejšnji konec tedna že zaprta v obratni smeri), obvoz bo tudi tokrat po vzporedni cesti. Vozniki pozor, od 15. novembra je v Sloveniji v prometu obvezna zimska oprema. Zaključuje se obnova dolenjske avtoceste med Brežicami in Obrežjem.

12.11.2021 VEČ
Splošne novice
Rok za uvedbo e-vinjete skrajšali za tri mesece

Z namenom skrajšanja pogodbenih rokov in uvedbe e-vinjete do 1. 12. 2021 sta DARS in SkyToll 26. oktobra 2021 sklenila aneks k pogodbi za vzpostavitev in delovanje elektronske vinjete v vrednosti 728.753,75 EUR (brez DDV). S tem bodo uporabnikom slovenskih avtocest in hitrih cest e-vinjet na voljo z začetkom letošnjega decembra, tako kot je bilo načrtovano.

12.11.2021 VEČ
Splošne novice
Parkiranje težkih vozil na avtocestnih počivališčih omejeno na 25 ur

Družba DARS bo avtocestna počivališča v prihodnjih nekaj tednih opremila z znaki, ki zapovedujejo parkiranje težkih vozil na največ 25 ur. Avtobusi in tovorna vozila nad 3500 kg bodo lahko na označenih parkirnih mestih parkirani največ 25 ur. Po preteku tega roka jih morajo vozniki odpeljati s počivališča.

08.11.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. novembra 2021

Ta konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo po vzporedni državni cesti. Na nekaterih odsekih primorske avtoceste bo promet zaradi del potekal po enem pasu.

05.11.2021 VEČ
Splošne novice
Kaj je dobro vedeti pred uvedbo e-vinjete

Bliža se 1. december 2021, ko bodo v Sloveniji prvič na voljo elektronske vinjete. Takrat bomo lahko kupili letne vinjete (in polletne za motorna kolesa) samo še v digitalni različici in ne več v obliki nalepke. Nakup elektronske vinjete bo mogoč po spletu in na fizičnih prodajnih mestih, cene vseh vrst vinjet pa ostajajo nespremenjene.

02.11.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. novembra 2021

Večja vzdrževalna dela med prihajajočimi prazniki niso predvidena. Prihodnji teden se obeta deževno vreme, zato opozarjamo voznike na previdnost med vožnjo po spolzkem cestišču. Zaključuje se obnova kraške avtoceste A3.

29.10.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ