Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. septembra 2021

Pred začetkom šolskega leta je pričakovati povečan promet v okolici nakupovalnih središč. Sicer pa se bodo s septembrom dopustniške prometne konice ob koncih tedna začele prevešati v običajne jutranje in popoldanske konice ob delovnikih.

27.08.2021 VEČ
Splošne novice
Kralj Matjaž simbolično obeležil začetek del na Koroškem

Predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak se je skupaj z drugimi člani uprave udeležil obeležitve začetka gradnje odseka tretje razvojne osi v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Izrazil je veselje, da je po lanskem začetku del v Gaberkah pri Velenju to že drugi odsek, na katerem se začenja gradnja težko pričakovane hitre ceste na Koroško.

24.08.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. avgusta 2021

Obnova severne ljubljanske obvoznice se bliža koncu. Od nedelje bodo spet odprti vsi uvozi in izvozi na krožišču Tomačevo, prihodnji teden pa bodo po montaži varnostnih ograj in drogov javne razsvetljave dela v celoti zaključena.

20.08.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na tretji razvojni osi se začenjajo tudi na Koroškem

V Podgorju pri Slovenj Gradcu bodo v torek, 24. avgusta 2021, stekla začetna dela na tretji razvojni osi na območju Koroške. Dela na sklopu F – Jenina obsegajo gradnjo hitre ceste, priključne ceste, viaduktov Jenina in Visočnik, mostu  Jenina in še nekatera druga dela.

19.08.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. avgusta 2021

Avgust je turistično izjemno obremenjen, kar se dnevno odraža tudi na cestah. Tudi ta konec tedna se pričakuje močno povečan promet skozi Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi, v obeh smereh. Vsak dan je močno povečan promet tudi proti Bohinju in Bledu ter drugim turističnim krajem.

13.08.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. avgusta 2021

Ta konec tedna bodo na avtocestah najbolj obremenjeni mejni prehodi Gruškovje, Obrežje in Karavanke, na drugih cestah pa Metlika, Vinica, Jelšane, Sečovlje, Dragonja, Starod, Slovenska vas, Zavč in Zgornji Leskovec. Zaradi vrhunca turistične sezone bo vse do ponedeljka močno povečan promet skozi vso Slovenijo.

06.08.2021 VEČ
Splošne novice
Zapore na avtocestnem priključku Vrhnika

Na avtocestnem priključku Vrhnika bodo zaradi del od prihodnjega tedna popolne zapore posameznih krakov. Tako bosta od 11. avgusta 2021 na priključku zaprta uvoz na primorsko avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra; uvoz bo zaprt predvidoma tri tedne, medtem ko bo izvoz zaprt do sredine oktobra 2021. Obvoz bo voden čez priključek Logatec.

06.08.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. avgusta 2021

Zaradi začetka počitnic v južnem delu Nemčije (Bavarska in Baden-Wuerttemberg) je tudi ta konec tedna med četrtkom in ponedeljkom pričakovati močno povečan promet skozi Slovenijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo. Najbolj obremenjeni bodo mejni prehodi Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja in Karavanke. Voznikom priporočamo izbiro drugih, manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje.

29.07.2021 VEČ
Splošne novice
Preplastitev odseka kraške avtoceste med Gabrkom in Fernetiči

V sredo, 28. julija 2021, bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev cestišča na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči. V prvi fazi bosta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, tako da bo promet potekal le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica avtoceste in promet preusmeri na sosednje smerno vozišče.

27.07.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ