Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zaplužimo v novo sezono

Dan pred uradnim začetkom zimske sezone je v AMZS-jevem Centru varne vožnje na Vranskem potekal dogodek Zaplužimo v novo sezono, na katerem so se v prvem tovrstnem spretnostnem preizkusu pomerili vozniki snežnih plugov. Prva tri mesta so si prislužili vozniki DARS-ovih snežnih plugov.

14.11.2018 VEČ
Splošne novice
Dan odprtih vrat v Nadzornih centrih DARS

Nadzorni centri 24 ur na dan nadzirajo in vodijo promet na avtocestnem omrežju. Tudi letos medijem, lokalnim skupnostim, gasilcem, uporabnikom avtocest in vsem ostalim zainteresiranim javnostim odpiramo njihova vrata, in sicer v soboto, 17. novembra 2018.

13.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. novembra 2018

V tem obdobju se lahko temperature zelo hitro znižajo, razmere za vožnjo pa poslabšajo. Voznike zato pozivamo k čimprejšnji pripravi vozil na zimske razmere. Uradni začetek izvajanja cestne zimske službe je od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta oziroma takrat, ko je lahko zaradi zimskih pojavov ogrožen normalen potek prometa.

08.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. novembra 2018

Zaradi zaključka novembrskih praznikov je konec tedna, zlasti v nedeljo popoldne in zvečer, na avtocestah pričakovati povečan promet proti urbanim središčem, prav tako proti mejnim prehodom. V nedeljo zvečer in v ponedeljek je pričakovati povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke.

02.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. novembra 2018

Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. V četrtek, 1. novembra 2018, je v številnih evropskih državah praznik, ko velja prepoved za tovorna vozila. V Sloveniji v sredo in četrtek med 8. in 21. uro velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t.

25.10.2018 VEČ
Splošne novice
Srečanje z ministrico za infrastrukturo

Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic se je sestal z ministrico za infrastrukturo mag. Alenko Bratušek. Na srečanju sta s sodelavci pregledala celotno področje sodelovanja med obema institucijama, ki je zelo široko in še posebej v zadnjem času tudi zelo intenzivno.

23.10.2018 VEČ
Splošne novice
Na avtocestah ta vikend zelo delavno – še pred potjo se pozanimajte o razmerah

Ta konec tedna je na posameznih prometno zelo obremenjenih odsekih avtocest pričakovati zastoje zaradi del. Gre za nujna in neodložljiva popravila vozišč in objektov, ki jih moramo opraviti pred prihajajočimi prazniki, ko del ob koncih tedna ne bomo izvajali, ter začetkom zimske službe na avtocestah.

19.10.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. oktobra 2018

Ker se zaradi zagotavljanja prometne varnosti zaključujejo obnove vozišč, pričakujemo v nedeljo med 9. in 13. uro na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko v obeh smereh zastoje. Voznike prosimo, da pred vožnjo po tem odseku spremljajo prometne informacije.

18.10.2018 VEČ
Splošne novice
Potek izgradnje severnega dela trase tretje razvojne osi

Aktivnosti v zvezi z izgradnjo severnega dela trase tretje razvojne osi so že v polnem teku. DARS je letos za oba odseka bodoče cestne povezave Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec že sklenil pogodbe za parcelacijo, cenitev in odkup zemljišč ter za izvedbo arheoloških raziskav.

16.10.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ