Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. marca 2021

Na štajerski avtocesti med Celjem in Slovenskimi Konjicami bodo do konca tedna na različnih odsekih potekala dela, zaradi katerih bo promet v območju delovnih zapor urejen le po enem pasu. Dela bodo potekala tudi na primorski avtocesti med Uncem in Postojno proti Kopru (v soboto) ter med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani (v nedeljo in ponedeljek).

18.03.2021 VEČ
Splošne novice
Zaradi prenove vzhodne cevi predora Golovec spremenjen prometni režim

V ponedeljek, 15. marca 2021, se bo začela obnova vzhodne cevi predora Golovec v Ljubljani, promet na tem odseku pa bo urejen dvosmerno skozi zahodno cev. Na širšem območju zapore je predvsem v začetku prihodnjega tedna pričakovati večje zastoje, še posebej v ponedeljek zjutraj iz smeri severne proti južni obvoznici.

12.03.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. marca 2021

Med dvomesečno obnovo predora Golovec, ki se začne 15. marca, pričakujemo močno povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici ob delovnikih med 7. in 9. uro zjutraj ter med 15. (ob petkih že 14.30) in 17. uro popoldne. Zato vam v tem času priporočamo izbiro alternativnih poti.

11.03.2021 VEČ
Splošne novice
DARS izvedel izredne preglede avtocestnih premostitvenih objektov

DARS je po izrednem pregledu avtocestnih premostitvenih objektov, ki ga je naročil po decembrskem potresu na Hrvaškem, potrdil, da potres ni vplival na stanje premostitvenih objektov na slovenskem avtocestnem omrežju.

04.03.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. marca 2021

Trenutno na avtocestnem omrežju ni večjih del, zgostitve prometa je pričakovati predvsem v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Že 15. marca pa se prične obnova vzhodne cevi predora Golovec, ki bo trajala dva meseca. Zaradi del bo občasno oviran promet skozi predor Karavanke.

04.03.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov vipavske hitre ceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v ponedeljek, 1. marca 2021, izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih hite ceste H4, in sicer med priključkom Ajdovščina in mejnim prehodom Vrtojba (vključno s priključki in počivališči na odseku).

26.02.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. marca 2021

Promet bo oviran na nekaterih odsekih gorenjske avtoceste, kjer poteka nadgradnja varnostne ograje. Dela potekajo tudi na obalni hitri cesti v predoru Markovec in na območju priključka Semedela proti Izoli. Med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani bo do 19. marca zaprt odstavni pas zaradi sanacije brežine, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih. Po lanski obnovi zahodne cevi predora Golovec bo od predvidoma sredine marca do druge polovice maja 2021 v obnovi še sosednja, vzhodna cev predora.

25.02.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na severnem delu tretje razvojne osi se nadaljujejo po načrtih

Član uprave DARS Boštjan Rigler si je skupaj z županom Velenja Petrom Dermolo, županom Mislinje Bojanom Borovnikom, županom Slovenj Gradca Tilnom Kluglerjem in županom Šoštanja Darkom Menihom ogledal potek del na območju Gaberk, kjer bo potekala trasa odseka tretje razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem.

25.02.2021 VEČ
Splošne novice
Z obvoznico Vodice do večje varnosti in pretočnosti avtocestnega priključka

Ministrstvo za infrastrukturo, Občina Vodice in  družba DARS so danes sklenili sporazum o sofinanciranju gradnje obvoznice Vodice. DARS bo v okviru gradnje sofinanciral preureditev vzhodnega dela avtocestnega priključka iz smeri Ljubljane proti Kranju ter tako prispeval k povečanju pretočnosti in varnosti prometa.

24.02.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ