Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. maja 2019

Zaradi del med koncem tedna na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru voznikom svetujemo, naj uporabijo vzporedno regionalno cesto ali obvoz skozi Zasavje. Konec tedna bo zaprta tudi hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

16.05.2019 VEČ
Finančne novice
Podpis kreditne pogodbe z nemško banko KfW IPEX-Bank

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje je z banko KfW IPEX-Bank 25. aprila 2019 sklenila kreditno pogodbo za najem kredita v višini 51 milijonov evrov, za investicijska vlaganja.

09.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Napoved prometa do 16. maja 2019

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprta hitra cesta H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. V soboto, 11. maja 2019, od 6. ure do 21. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora voznega pasu zaradi preplastitve vozišča, pričakovati je lahko zastoje. 

09.05.2019 VEČ
Finančne novice
Objava revidiranega Letnega poročila DARS za leto 2018

Družba DARS d.d. na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavila revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2018, Letni dokument ter Izjavo o upravljanju DARS d.d.

26.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. maja 2019

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti (v obe smeri vožnje) ter na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Od 26. aprila zvečer do 6. maja zgodaj zjutraj bo neprekinjeno zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet bo urejen po vzporedni regionalni cesti Razdrto–Vipava, za tovorna vozila, ki so namenjena proti Italiji, bo obvoz po avtocestnem odseku A3 Gabrk–Fernetiči.

25.04.2019 VEČ
Splošne novice
Izogni se zastojem – uporabi aplikacijo DarsPromet+

Družba Dars v okviru evropskega projekta C-Roads preizkuša tehnologije za tako imenovano C-ITS (Cooperative Inteligent Transport Systems) neposredno komunikacijo in izmenjavo informacij med avtomobili na eni strani ter obcestno infrastrukturo in nadzornimi centri na drugi (V2X).

25.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. aprila 2019

Z začetkom počitnic in praznikov v večini evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek. V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil. Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji.

17.04.2019 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, je na 41. redni seji, ki je bila v ponedeljek, 15. 4. 2019, potrdil revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2018. 

16.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. aprila 2019

V petek, 12. aprila 2019, bo v popoldanskih urah na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje, zato je pričakovati zastoje. Od 19. ure dalje in vse do ponedeljka zgodaj zjutraj, 15. aprila 2019, bo namreč zaprt odsek avtoceste med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani. Še posebej pa opozarjamo na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od sobote, 13. aprila 2019, od 3. ure zjutraj do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 14. ure v dolžini približno 4 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je tudi daljše zastoje.

11.04.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ