Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Priporočila DARS v primeru okvare vozila na avtocesti

Pred nami so turistično in prometno najbolj obremenjeni meseci. Pot na dopust se zaradi okvare vozila lahko tudi nepričakovano zaplete. Zaznali smo namreč, da na avtocestnem omrežju patruljirajo avtovleke, ki niso naši pogodbeni partnerji in lahko do okvarjenega vozila prispejo pred vzdrževalci, cestninskim nadzorom ali policijo. V družbi DARS želimo zato voznikom podati nekaj priporočil, kako ravnati v primeru, če se jim pokvari vozilo in obstanejo na avtocesti ali hitri cesti.

28.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. julija 2024

Zaradi počitnic pričakujemo povečan promet na cestah proti turističnim središčem in Hrvaški ter obratno. V noči na nedeljo, 30. junija 2024 bo med 22. in 10. uro popolna zapora gorenjske avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami proti Kranju zaradi zaključnih del. V soboto, 29. junija 2024 in nedeljo, 30. junija 2024 dopoldne bo na primorski avtocesti zaprt priključek Brezovica proti Ljubljani.

28.06.2024 VEČ
Splošne novice
Sprememba višine cestnine za tovorna vozila

Vlada je 26. junija 2024 izdala Uredbo o spremembi Uredbe o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke, Sklep o določitvi višine cestnine za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in soglasje k Spremembam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest.

27.06.2024 VEČ
Finančne novice
Sklepi 28. seje skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, v pripetem delu notarskega zapisnika objavlja sklepe 28. seje skupščine družbe DARS, ki je bila 21. 6. 2024.

21.06.2024 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo 2023

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2023.

21.06.2024 VEČ
Splošne novice
Izjava uprave ob protestih Sindikata delavcev DARS

Uprava družbe DARS je 17. aprila letos prejela dopis, v katerem so vsi trije reprezentativni sindikati (Sindikat delavcev avtocest DARS, Sindikat železniškega transporta Slovenije SE DARS, Sindikat delavcev DARS) zahtevali 22-odstotni dvig plač. Z vodstvi sindikatov sta bila zato organizirana dva sestanka, na katerih je bilo predstavljeno, da se je od leta 2021 do leta 2024 v družbi DARS povprečna plača dvignila za 32 odstotkov in regres za 22 odstotkov.

21.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. junija 2024

Zaradi praznikov in začetka počitnic pričakujemo zelo gost promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Hrvaški. V času praznikov v sosednjih državah bo na slovenskih avtocestah, počivališčih in pred mejnimi prehodi povečano število tovornih vozil. Priporočamo, da pred odhodom na pot preverite prometne razmere.  

21.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS se je pridružil nacionalni preventivni akciji »Droge«

V drugi polovici junija 2024 pod okriljem Agencije za varnost prometa (AVP) in Policije poteka nacionalna preventivna akcija »Droge«. V družbi DARS smo se akciji pridružili tako, da na posameznih elektronskih tablah nad avtocestami objavljamo preventivne vsebine, katerih cilj je zmanjšati število prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki pod vplivom alkohola in prepovedanih drog.

20.06.2024 VEČ
EU projekti
DARS znova uspešen pri pridobitvi evropskih sredstev

Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) je z družbo DARS 19. junija 2024 sklenila sporazum o dodelitvi nepovratnih sredstev Evropske unije v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE). DARS bo tako prejel finančno pomoč za projekt SIRIUS v višini največ  6.965.500 EUR, kar je 50 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

20.06.2024 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ