Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. oktobra 2022

Obeta se nekaj popolnih zapor predorov. Od sobote popoldne do nedelje zvečer bo na primorski avtocesti zaradi del na ventilaciji zaprt predor Kastelec proti Kopru. V nedeljo zgodaj zjutraj bo zaradi reševalne vaje zaprt predor Cenkava na pomurski avtocesti. V noči na sredo in petek pa bodo potekala servisna dela na razsvetljavi v predoru Šentvid.

21.10.2022 VEČ
Prometna varnost
Deset let akcije Reši življenje

Letos mineva deset let od začetka preventivne akcije, s katero v sodelovanju z Zavodom Reševalni pas, Agencijo za varnost prometa, Policijo, Ministrstvom za infrastrukturo in AMZS-jem osveščamo voznike o pomembnosti vzpostavitve reševalnega pasu.

19.10.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. oktobra 2022

V torek zvečer bo zaradi mednarodne reševalne vaje zaprt predor Karavanke. Zaradi preplastitve vozišča je pričakovati zastoje na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova proti Avstriji oziroma Murski Soboti. Zgoščen promet bo tudi na gorenjski avtocesti med Lescami in Brezjami.

14.10.2022 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS d.d.

Dne 7. 10. 2022 je bil na seji Nadzornega sveta DARS d.d. za predsednika nadzornega sveta soglasno imenovan mag. Andrej Šušteršič, za namestnika predsednika nadzornega sveta pa Metod Dragonja. Nadzorni svet DARS d.d. je imenoval tudi člane v tri komisije nadzornega sveta.

10.10.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. oktobra 2022

Na štajerski avtocesti med Mariborom in Šentiljem ter na pomurski avtocesti med Dragučovo in Pernico poteka preplastitev vozišča. Zaradi del je pričakovati zastoje pred razcepom Dragučova proti Avstriji in Murski Soboti. Na gorenjski avtocesti se začenja preplastitev vozišča med Lescami in Brezjami.

07.10.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Preplastitev gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami

DARS začenja napovedano preplastitev gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami. Dela obsegajo preplastitev voziščne konstrukcije med nadvozom v Vrbi in viaduktom Peračica (skupna dolžina obeh smernih vozišč znaša 21,5 km) ter na priključkih Lipce, Lesce, Radovljica in Brezje. Izvajalec del bo poleg tega izvedel tudi sanacijo plazu pod viaduktom Ljubno.

06.10.2022 VEČ
Splošne novice
Zamenjava naprav DarsGo

Uporabnike sistema DarsGo, to je elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, obveščamo, da se približujemo obdobju, ko bo napravam DarsGo, izdanim v prvi polovici leta 2018, potekla življenjska doba in bodo odpoklicane ter zamenjane z novimi napravami.

03.10.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. oktobra 2022

Ta konec tedna in prihodnji teden je predvidenih več vzdrževalnih del (hrapavljenja vozišč, pranja predorov in pregledi objektov), večina bo opravljenih v nočnem času. Prihodnji teden se začenjajo pripravljalna dela za napovedano preplastitev odseka gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami.

30.09.2022 VEČ
Splošne novice
Pojasnilo o zaprtju štajerske avtoceste pri Blagovici

Zaradi nejevolje številnih uporabnikov nad včerajšnjim dolgotrajnim postopkom odstranitve tovornjaka z zmrznjenim mesom pojasnjujemo, da v družbi DARS vse postopke odvažanja tovornih vozil, udeleženih v prometnih nesrečah, izpeljujemo po navodilih in dogovoru s policijo.

30.09.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ