Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. decembra 2019

Voznike opozarjamo, da zaradi napovedanega sneženja v petek, 13. decembra 2019, pričakujemo nevšečnosti v prometu in daljše potovalne čase, zato svetujemo spremljanje vremenske napovedi in razmer v prometu. Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

12.12.2019 VEČ
Splošne novice
Pogodba o vzpostavitvi in delovanju elektronskega cestninjenja

V zvezi z odškodninsko tožbo, ki jo je družba ISKRATEL, d.o.o., Kranj septembra letos vložila zoper DARS d.d. na Okrožno sodišče v Celju, zavračamo očitke o ravnanju družbe DARS d.d. v neskladju s predpisi o javnem naročanju in poudarjamo, da smo v družbi DARS d.d. v vseh fazah postopka ravnali zakonito in skladno s predpisi o javnem naročanju.

10.12.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. decembra 2019

Voznike opozarjamo na poslabšano vidljivost ob megli ali slabem vremenu. Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Konec tedna bo zaradi popravila vozišča v predorih zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, zaradi umika delovne zapore ob zaključku obsežnejših obnovitvenih del pa tudi vipavska hitra cesta med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v obe smeri.

05.12.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. decembra 2019

Prehajamo v zadnji mesec v letu oziroma v praznični december, kar pomeni večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Več prometa kot običajno je predvsem ob koncih tedna pričakovati v okolici turističnih krajev oziroma krajev, kjer potekajo decembrske prireditve. Glede na napovedi bo vreme spremenljivo, v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna se možnost za padavine znova poveča ter dež lahko po nižinah preide v sneg.

28.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. novembra 2019

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, preglejte predvidena dela ter upoštevajte ostale koristne informacije.

21.11.2019 VEČ
Splošne novice
Dan odprtih vrat nadzornega centra

Nadzorni centri 24 ur na dan nadzirajo in vodijo promet na avtocestnem omrežju. Tudi letos medijem, uporabnikom avtocest in vsem ostalim zainteresiranim javnostim odpiramo vrata Regionalnega nadzornega centra Ljubljana, in sicer v soboto, 16. novembra 2019.

14.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme s pogostimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

14.11.2019 VEČ
Splošne novice
Družba DARS prejela priznanje za okolju prijazno storitev 2019

Na Okoljskem srečanju 2019, ki poteka v organizaciji časnika Finance, je predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic prevzel priznanje za okolju prijazno storitev 2019. Člani komisije so družbi DARS to priznanje podelili za uspešno uvedbo storitve elektronskega cestninskega sistema DarsGo.

07.11.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. novembra 2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme z občasnimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

07.11.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ