Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. januarja 2019

Gneče ob dnevnih prometnih konicah, ki so ob delovnih dneh pred prazniki manj prometno obremenjene, se bodo vrnile prve delovne dni po novem letu. Nekoliko več prometa pričakujemo tudi v sredo, 2. januarja 2019, in sicer iz turističnih krajev proti urbanim središčem zaradi zaključka novoletnih praznikov in počitnic.

27.12.2018 VEČ
Prometna varnost
Novi LED-smerniki za varnejšo vožnjo v megli

DARS je decembra uvedel testni sistem vidnega vodenja prometa v primeru megle na Golem vrhu (odsek avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos). Sistem vključuje cestne vremenske postaje, ki v primeru zaznave zmanjšane vidljivosti (glede na stopnjo megle) samodejno vklopijo osvetlitev LED na obeh straneh smernega vozišča.

24.12.2018 VEČ
Splošne novice
Pribitek k cestnini za težka vozila namenjen za gradnjo drugega tira

Vlada je 13. decembra 2018 sprejela sklep o uvedbi pribitka k cestnini na določenih odsekih avtocestnega omrežja, ki ga bodo po novem plačevali cestninski zavezanci v okviru elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo. DARS d.d. kot upravljavec cestninskih cest je dolžan začeti obračunavati pribitek 1. januarja 2019.

21.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. decembra 2018

Vse do novega leta ob delovnih dneh pričakujemo povečan tovorni promet, v prihodnjem tednu najbolj v četrtek, 27. decembra 2018, na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. Ta konec tedna so počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici. 25. in 26. decembra v Sloveniji velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

20.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. decembra 2018

Decembra je že pred prazniki močno povečan promet okrog nakupovalnih središč ter v bližini različnih prireditev. Poveča se tako tovorni promet kot tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Z 19. decembrom se začenjajo počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici, kasneje pa v večjem delu Evrope, saj se približujemo božičnim praznikom ter zaključku leta 2018. Voznike opozarjamo na previdnost ob nizkih temperaturah, predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Očistite svoja vozila in računajte, da bo potovanje trajalo dlje kot običajno, zato se na pot odpravite prej.

13.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. decembra 2018

V tem času je poleg jutranjih in popoldanskih prometnih konic zgostitve prometa pričakovati predvsem v okolici prireditev in nakupovalnih centrov. V noči s petka na soboto je po trenutni vremenski napovedi na območju med Logatcem in Senožečami pričakovati neugodne vremenske razmere in snežne padavine do nižin. Vozniki naj se zato na pot odpravijo le z zimsko opremo, prej in z več potrpljenja, varnostna razdalja med vozili naj bo daljša. V petek popoldne, še zlasti po 15. uri, je na ljubljanski obvoznici, izraziteje na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh, zaradi povečanega prometa pričakovati zgostitve in zastoje.

06.12.2018 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, je na današnji, 38. redni seji obravnaval odločitev Državne revizijske komisije v postopku revizije javnega naročila gradnje druge cevi predora Karavanke.

04.12.2018 VEČ
Splošne novice
Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

Družba DARS je predala prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Otvoritveni trak na uradnem odprtju štiripasovnice so prerezali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic.

30.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. decembra 2018

Stopamo v praznični mesec december, poln dogodkov in praznovanj, zato voznikom svetujemo previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti na cilj kot tudi ob povratku. Tudi ta petek, 30. novembra, je na ljubljanski obvoznici zaradi močno povečanega prometa med 15. in 18. uro pričakovati zgostitve in zastoje.

29.11.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ