Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
Trajnostno poročilo družbe DARS za leto 2021

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2021.

30.06.2022 VEČ
Splošne novice
Napredek pri gradnji hitre ceste na Koroško in pri izkopu predora Karavanke

V družbi DARS nas veseli, da smo pri najpomembnejših infrastrukturnih projektih stopili korak naprej in lahko nadaljujemo z deli. Pri gradnji tretje razvojne osi sever se dela lahko nadaljujejo na sklopu hitre ceste ob Škalskem jezeru in delu navezovalne ceste Konovo. Prav tako smo dosegli nov mejnik pri gradnji druge cevi predora Karavanke.  

29.06.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. julija 2022

Vse do ponedeljka bo močno povečan promet proti Primorski in mejnim prehodom s Hrvaško, v soboto in nedeljo bo povečan promet tudi v obratni smeri. Voznike pozivamo, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in v zastoju oblikujejo reševalni pas.

24.06.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. junija 2022

Obnova na pomurski avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto bo končana 12 dni pred rokom (delovna zapora bo odstranjena najpozneje 21. junija 2022 popoldne). Prihodnjo sredo in četrtek bo oviran promet na gorenjski avtocesti med Brodom in Šmartnim proti Kranju zaradi intervencijskega popravila signalizacije.

17.06.2022 VEČ
Splošne novice
Dnevi prometnega inženirstva 2022

V Portorožu bo 16. in 17. junija 2022 potekal dvodnevni kongres Dnevi prometnega inženirstva 2022, ki ga organizira Društvo inženirjev prometa Slovenije v sodelovanju z Nacionalnim komitejem PIARC Slovenija (predstavništvom svetovnega cestnega združenja).

15.06.2022 VEČ
Splošne novice
Pojav lažnih spletnih strani za prodajo e-vinjet

Na DARS, d. d., opažamo, da se je na spletu pojavilo več neuradnih spletnih strani, na katerih razni ponudniki nepooblaščeno prodajajo slovenske e-vinjete za uporabo slovenskih avtocest in hitrih cest. Ponudniki strankam za nakup zaračunajo visoko provizijo, pri čemer kupec nima zagotovila, da je bila e-vinjeta dejansko kreirana v našem centralnem sistemu.

15.06.2022 VEČ
Splošne novice
Razstava ob 50-letnici prve avtoceste v Sloveniji

Muzej novejše zgodovine Slovenije bo obeležil 50. obletnico prvega avtocestnega odseka Vrhnika–Postojna v Sloveniji in nekdanji Jugoslaviji s priložnostno razstavo »Slovenika, zares si čudovita!«, ki bo na ogled od 16. junija do 31. avgusta 2022. Avtorici razstave sta Irena Ribič in Monika Močnik.

13.06.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. junija 2022

Zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja bo v soboto med 8. in 8.30 uro zaprt priključek Brezovica, v nedeljo med 11.30 in 17. uro pa priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) in Vodice. V soboto bo promet med Zadobrovo in Sneberjami proti Domžalam zaradi sanacije vozišča potekal le po enem pasu, pričakovani so zastoji.

10.06.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Napoved obnovitvenih del na avtocestnem omrežju

V letu 2022 načrtujemo devet novih obsežnejših obnovitvenih del na avtocestnem omrežju. Obnov bo poleti nekoliko manj kot običajno, začetek večine del namreč načrtujemo za jesenski čas. Nekatere obnove se bodo nadaljevale tudi v prihodnjem letu, sam začetek del pa je odvisen od sklenitve pogodb z izbranimi izvajalci.

07.06.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ