Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

A2 Karavanke - Obrežje

Avtocesta A2 Karavanke - Obrežje povezuje Gorenjsko z osrednjo Slovenijo oziroma glavnim mestom Ljubljano ter poteka naprej v smeri proti jugovzhodu oziroma Dolenjski. Ta smer je povezava iz Avstrije (Karavanški predor) na enem kraku ter s Hrvaško na drugem kraku (mejni prehod Obrežje) in je sestavni del X. evropskega prometnega koridorja oziroma TEN omrežja (TransEuropean Network, transevropsko prometno omrežje). V času izvajanja naj bi bilo predvidoma zgrajenih 113 kilometrov manjkajočih odsekov. 

 

  • Gorenjski avtocestni krak sega pa od predora Karavanke do razcepa Koseze v Ljubljani. Načrtovan je bil v skupni dolžini 69,8 km. Od tega je bilo do leta 2008 že zgrajenih dokončanih in predanih prometu vseh skoraj 70 kilometrov gorenjskega avtocestnega kraka med Karavankami in Ljubljano, z izjemo polovice 2,4 kilometra dolgega vozišča avtoceste med Peračico in Podtaborom. Rekonstrukcija je bila na tem odseku zaradi treh viaduktov tehnično zahtevna, odsek pa je bil predan prometu v letu 2011.
  • Dolenjski avtocestni krak povezuje Ljubljano z Dolenjsko oziroma z mejnim prehodom Obrežje (Hrvaška).  Dolenjski avtocestni krak (Ljubljana (Malence) - Obrežje) je, potem ko je bil dograjen sredi leta 2010, dolg 105 km. 
ODSEK AVTOCESTE (AC), HITRE CESTE (HC) ALI DRUGE DRŽAVNE CESTE VEČ INFORMACIJ
A2: Predor Karavanke in MMP Karavanke PODROBNO
A2: Hrušica - Vrba PODROBNO
A2: Vrba - Peračica PODROBNO
A2: Peračica - Podtabor PODROBNO
A2: Podtabor Naklo PODROBNO
A2: Naklo - Kranj PODROBNO
A2: Kranj Vzhod - Ljubljana Šentvid PODROBNO
A2: Ljubljana Šentvid - Ljubljana Koseze PODROBNO
A2: Ljubljana Koseze - Ljubljana Kozarje PODROBNO
A2: Malence - Šmarje SAP PODROBNO
A2: Šmarje Sap - Višnja Gora PODROBNO
A2: Višnja Gora - Bič PODROBNO
A2: Bič - Korenitka PODROBNO
A2: Korenitka - Pluska PODROBNO
A2: Pluska - Ponikve PODROBNO
A2: Ponikve - Hrastje PODROBNO
A2: Hrastje - Lešnica PODROBNO
A2: Lešnica - Kronovo PODROBNO
A2: Kronovo - Smednik PODROBNO
A2: Smednik - Krška vas PODROBNO
A2: Krška vas - Obrežje PODROBNO