Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prva popolnoma avtomatska cestninska postaja kot pilotski projekt samo elektronskega pobiranja cestnine

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela sklep o dopolnitvah sklepa o določitvi cestninskih cest in višine cestnine, s katerim je novozgrajeni priključek Razdrto na avtocesti Ljubljana - (Feernetiči) - Klanec določila kot cestninski priključek. Sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se bo začel z dnem predaje cestninske postaje Razdrto v promet.

30.01.2003 VEČ
Splošne novice
Podelitev priznanj najbolje urejenim cestninskim postajam in počivališčem ob slovenskih avtocestah

Turistična zveza Slovenije (TZS) je danes, v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna, že petič podelila priznanja najbolje urejenim cestninskim postajam, prvič pa tudi najbolje urejenim počivališčem ob slovenskih avtocestah. V kategoriji starejših cestninskih postaj je priznanje za 1. mesto prejela cestninska postaja Hrušica, v kategoriji novejših cestninskih postaj pa cestninska postaja Bazara. V kategoriji počivališč z bencinskim servisom in gostinsko ponudbo je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Hrušica, iz smeri Jesenic proti Ljubljani, v kategoriji počivališč z bencinskim servisom počivališče Kozina, v kategoriji počivališč z gostinsko ponudbo pa je priznanje za 1. mesto prejelo počivališče Lipce, iz smeri Jesenic proti Ljubljani.

29.01.2003 VEČ
Splošne novice
Graditelji predora Kastelec odkrili vstop v kraško jamo

V noči na 22. januarja 2003 so gradbinci pri vrtanju predora Kastelec na avtocestnem odseku Klanec - Srmin (Ankaran) odkrili vhod v večjo kraško jamo, ki poteka vzporedno s predorom Kastelec. Jamarji iz Inštituta za krasoslovje ZRC SAZU so novo odkrito jamo takoj zjutraj začeli preiskovati. Gradbena dela pri vrtanju leve predorske cevi iz smeri Kopra proti Ljubljani so bila zaradi tega odkritja začasno ustavljena, sam vstop v jamo pa je zavarovan.

22.01.2003 VEČ
Splošne novice
Spremenjena uredba o cestnini za uporabo določenih cest

Vlada Republike Slovenije je 5.12.2002 sprejela uredbo o spremembi uredbe o cestnini za uporabo določenih cest.

06.01.2003 VEČ
Splošne novice
Trideset let prve slovenske avtoceste

V nedeljo, 29. decembra 2002, mineva natanko 30 let, odkar so prometu predali prvo slovensko štiripasovno avtocesto med Vrhniko in Postojno (29.12.1972).

23.12.2002 VEČ
Splošne novice
Prebita leva cev predora Podmilj

Prvo od dveh predorskih cevi so delavci RGD vrtali 168 dni

20.12.2002 VEČ
Splošne novice
Nova pogodba za gradnjo hitre ceste preko Rebernic

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je danes sklenila pogodbo za nadaljevanje gradnje odseka hitre ceste Razdrto – Vipava preko Rebernic. Pogodba zajema izgradnjo pet kilometrov dolge trase in viaduktov Rebernice ter Na Polancah. Pogodbena vrednost omenjenih del znaša 9,8 milijarde tolarjev (vključno z DDV), rok za dokončanje trase je 24 mesecev in viaduktov 18 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

09.12.2002 VEČ
Splošne novice
Vlada spremenila uredbo o cestnini za uporabo določenih cest

S spremenjeno uredbo o cestnini za uporabo določenih cest je Vlada RS zmanjšala obseg upravičencev do oprostitev plačila cestnine.

05.12.2002 VEČ
Splošne novice
Zgrajena avtocesta od Murske Sobote do Lipovcev

Poleg 4,2 km dolge avtoceste bosta danes prometu predani še dvopasovnici, zahodni krak južne zbirne ceste Murske Sobote in obkanalska cesta, v skupni dolžini 3,4 km * Od začetka uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) leta 1994 do danes prometu predanih že 236,7 km novih avtocest.

15.11.2002 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ