Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Napoved prometa do 16. maja 2019

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprta hitra cesta H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. V soboto, 11. maja 2019, od 6. ure do 21. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora voznega pasu zaradi preplastitve vozišča, pričakovati je lahko zastoje. 

09.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. maja 2019

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti (v obe smeri vožnje) ter na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Od 26. aprila zvečer do 6. maja zgodaj zjutraj bo neprekinjeno zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet bo urejen po vzporedni regionalni cesti Razdrto–Vipava, za tovorna vozila, ki so namenjena proti Italiji, bo obvoz po avtocestnem odseku A3 Gabrk–Fernetiči.

25.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. aprila 2019

Z začetkom počitnic in praznikov v večini evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek. V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil. Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji.

17.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. aprila 2019

V petek, 12. aprila 2019, bo v popoldanskih urah na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje, zato je pričakovati zastoje. Od 19. ure dalje in vse do ponedeljka zgodaj zjutraj, 15. aprila 2019, bo namreč zaprt odsek avtoceste med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani. Še posebej pa opozarjamo na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od sobote, 13. aprila 2019, od 3. ure zjutraj do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 14. ure v dolžini približno 4 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je tudi daljše zastoje.

11.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. aprila 2019

Konec tedna pričakujemo nekaj zgostitev prometa proti turističnim krajem, predvsem proti morju. Opozarjamo na naslednje odseke, kjer bo promet zaradi del konec tedna urejen le po enem pasu: na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino proti Ljubljani, na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem proti Kopru ter na gorenjski avtocesti med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani. Pričakujemo zastoje, zato prosimo voznike za strpnost in razumevanje.

04.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. aprila 2019

V soboto, 30. marca 2019, pričakujemo zastoje zaradi del na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od 13. ure dalje urejen samo po enem pasu. Še zadnjič bo zaradi načrtovanih del od petka zvečer, 29. marca 2019, do nedelje popoldne, 31. marca 2019, zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, v soboto je pričakovati tudi daljše zastoje. Zaradi del bo konec tedna v obe smeri zaprta hitra cesta skozi Vipavsko dolino med Nanosom in Vipavo.

28.03.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. marca 2019

Z ugodnejšimi vremenskimi razmerami so nastopili ustrezni pogoji za izvajanje vzdrževalnih del, ki so nujna za zagotavljanje prometne varnosti in prevoznosti avtocest, zato prosimo za previdno in strpno vožnjo ter pozorno spremljanje signalizacije. Vedno bolj obremenjene avtoceste, predvsem s tovornim prometom, zahtevajo tudi vse pogostejše obnove.

22.03.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. marca 2019

Konec tedna, ko je manj dnevnih migracij kot med delavniki, bo na naših avtocestah kar nekaj delovnih zapor, predvsem zaradi preplastitev poškodovanih delov vozišč. Od petka zvečer do nedelje popoldne bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, zlasti v soboto je pred izvozom Blagovica pričakovati zastoje. Dela bodo v soboto potekala na odseku med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani, promet bo urejen po enem pasu. Delovni zapori bosta tudi na odseku dolenjske avtoceste med Šmarjem - Sapom (Škofljico) in Ljubljano, in sicer v soboto proti Novemu mestu.

15.03.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. marca 2019

Čez vikend in v prihodnjem tednu bo na primorski avtocesti zaradi del močno oviran promet na odseku med Razdrtim in Ravbarkomando.

07.03.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ