Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. aprila 2020

Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja, prav tako zanje veljajo posebne prometne ureditve in poostren nadzor, zato tam še pričakujemo zastoje in daljše čakalne dobe. Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

02.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. aprila 2020

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa je promet na slovenskih cestah sicer redkejši, pa vendar previdnost pri vožnji nikoli ni odveč. Še vedno so izjema mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor, zato prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Povečano ostaja tudi število tovornih vozil na odstavnih pasovih, priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta.

26.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. marca 2020

Zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja koronavirusa se je promet tudi na slovenskih cestah precej zmanjšal, zato prihodnji teden ne pričakujemo zgostitev prometa. Izjema so mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve. Ker zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja, se tovorna vozila ustavljajo na odstavnih pasovih. Priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta. Zaradi širitve virusa je spremenjena vsebina ponudbe na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah. Točenje goriva poteka nespremenjeno.

19.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. marca 2020

Na mejnih prehodih zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Priporočamo previdnost ob stoječih tovornih vozilih na odstavnih pasovih zaradi nevarnosti naleta. Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so zaprti manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok.

12.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. marca 2020

Smo v obdobju povečanega nadzora na mejnih prehodih, pričakovati je zastoje tako proti Hrvaški kot ostalim okoliškim državam. Priporočamo previdnost ob stoječih tovornih vozilih na odstavnih pasovih zaradi nevarnosti naleta.

05.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. marca 2020

Zaradi povečanega nadzora na mejnih prehodih s Hrvaško tam še nekaj časa pričakujemo zastoje. Voznike opozarjamo na previdnost oziroma nevarnost naleta zaradi ustavljenih tovornih vozil, med drugim tudi pred predorom Karavanke. Ker se končujejo počitnice, bodo še močnejše jutranje in popoldanske prometne konice.

27.02.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. februarja 2020

Zaradi konca počitnic v zahodnem delu in njihovega začetka v vzhodnem delu Slovenije bo ta konec  tedna povečan promet predvsem proti turističnim krajem in nazaj. Bliža se pustni čas in promet bo v prihodnjih dneh marsikje oviran zaradi predpustnih prireditev. Voznike tudi opozarjamo, da skladno s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. 

20.02.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. februarja 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo nekoliko povečan promet zaradi začetka počitnic v delu Nemčije in Avstrije ter v zahodnem delu Slovenije. Večjo gostoto je pričakovati tudi med Jesenicami in Kranjsko Goro zaradi smučarske prireditve v soboto in nedeljo.

13.02.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. februarja 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem, na povečanje prometa bo vplival tudi začetek počitnic v delu Nemčije in Avstrije. Predvsem v petek popoldan se obeta povečano število tovornih vozil zaradi omejitve tovornega prometa v soboto, 8. februarja.

06.02.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ