Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. novembra 2020

Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem zahod ter na pomurski med Vučjo vasjo in Gančani, sta v zaključni fazi in v prihodnjih dneh bo stekla odstranitev zapor. V noči na sredo bo zaradi del v predorih zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem proti Kopru, v noči na četrtek pa je predvidena zapora odseka med Črnim Kalom in Srminom v obe smeri vožnje.

29.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. oktobra 2020

V noči na torek bo zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem, v noči na sredo pa odsek med Črnim Kalom in Srminom. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka dvosmerno po eni polovici ceste, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

22.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. oktobra 2020

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih.

16.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. oktobra 2020

Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, zaprt je priključek Naklo proti Ljubljani, obvoz je urejen čez priključek Kranj zahod. Med Radovljico in Brezjem proti Ljubljani promet poteka po zoženih pasovih ob omejitvi hitrosti na 60 km/h.

08.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic lahko na podaljšanje potovalnih časov vplivajo tudi občasno poslabšano vreme (megla, dež), nekoliko povečan promet zaradi začetka študijskega leta ter pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, predvidoma v soboto dopoldne, 3. oktobra 2020, bo znova odprt priključek Podtabor proti Ljubljani, obvoz bo do takrat urejen preko priključkov Brezje in Naklo. Od nedelje, 4. oktobra 2020, pa bo proti Ljubljani predvidoma do 11. oktobra 2020 zaprt priključek Naklo, obvoz bo urejen čez priključek Kranj zahod.

01.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplival tudi začetek študijskega leta. Na mejnih prehodih je zaradi nadzora prometa in potnikov še naprej pričakovano čakanje. Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla, ki zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu in lahko prihaja do prometnih nesreč zaradi naleta. Zaradi vse krajšega dneva in slabše vidljivosti  priporočamo še posebno pazljivost na cesti, zmanjšanje hitrosti, povečanje varnostne razdalje in uporabo meglenk. 

24.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. septembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplivalo tudi pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka po eni polovici ceste dvosmerno, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim; ta bo med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici zaradi prestavitve zapore na drugo polovico hitre ceste zaprta v obeh smereh od sobote, 19. septembra 2020, od 5. ure zjutraj do nedelje, 20. septembra 2020, predvidoma najpozneje do 12. ure, obvoz bo urejen po vzporedni cesti.

17.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. septembra 2020

S šolskim letom so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Ob koncih tedna pričakujemo več prometa med urbanimi središči in turističnimi kraji ter med Hrvaško in Avstrijo. Na mejnih prehodih je pričakovati čakanje, ostaja tudi mejni nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bodo zaradi obnove vozišča zaprti priključek Grosuplje zahod (Cikava) proti Ljubljani (od petka popoldne do nedelje zvečer) ter na priključku Šentvid uvoz s Celovške ceste na gorenjsko avtocesto proti Kranju (v soboto) ter izvoz iz smeri Kranja na Celovško cesto (v nedeljo).

10.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. septembra 2020

Z začetkom šolskega leta so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Pričakujemo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bo na dolenjski avtocesti zaradi preplastitve na priključku Grosuplje vzhod odprt samo uvoz proti Novemu mestu, medtem ko bodo ostali trije kraki priključka zaprti za promet. Med obsežnejšimi obnovami so aktualna dela na gorenjski avtocesti med Brezjami in priključkom Kranj zahod, na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem ter na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

03.09.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ