Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. septembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplivalo tudi pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka po eni polovici ceste dvosmerno, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim; ta bo med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici zaradi prestavitve zapore na drugo polovico hitre ceste zaprta v obeh smereh od sobote, 19. septembra 2020, od 5. ure zjutraj do nedelje, 20. septembra 2020, predvidoma najpozneje do 12. ure, obvoz bo urejen po vzporedni cesti.

17.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. septembra 2020

S šolskim letom so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Ob koncih tedna pričakujemo več prometa med urbanimi središči in turističnimi kraji ter med Hrvaško in Avstrijo. Na mejnih prehodih je pričakovati čakanje, ostaja tudi mejni nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bodo zaradi obnove vozišča zaprti priključek Grosuplje zahod (Cikava) proti Ljubljani (od petka popoldne do nedelje zvečer) ter na priključku Šentvid uvoz s Celovške ceste na gorenjsko avtocesto proti Kranju (v soboto) ter izvoz iz smeri Kranja na Celovško cesto (v nedeljo).

10.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. septembra 2020

Z začetkom šolskega leta so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Pričakujemo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bo na dolenjski avtocesti zaradi preplastitve na priključku Grosuplje vzhod odprt samo uvoz proti Novemu mestu, medtem ko bodo ostali trije kraki priključka zaprti za promet. Med obsežnejšimi obnovami so aktualna dela na gorenjski avtocesti med Brezjami in priključkom Kranj zahod, na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem ter na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

03.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. septembra 2020

Z zaključkom počitnic v Sloveniji se vračajo bolj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice. Ker se počitnice zaključujejo tudi v večjem delu Evrope, pričakujemo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov.

27.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. avgusta 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov. V petek, 14. avgusta 2020, bo v poznih popoldanskih urah sproščen promet skozi obnovljeno cev predora Golovec na vzhodni ljubljanski obvoznici.

13.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. avgusta 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku so tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim ter dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami.

06.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. avgusta 2020

Pričakujemo povečam promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku so tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami ter vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim.

30.07.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. julija 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški in iz večjih slovenskih mest proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Ta konec tedna se pričenja začetek obnove in varnostne nadgradnje vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku je tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov.

24.07.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. julija 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih – predvsem od Avstrije proti Hrvaški in iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. Poteka tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. Od ponedeljka zjutraj do petka popoldne bo na gorenjski avtocesti zaradi obnove popolna zapora priključka Lesce (Bled). Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi deželami so spremenjena pravila prehajanja meja.

16.07.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ