Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometne informacije

A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, pred počivališčem Polskava v smeri Maribora je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A2-E61, Ljubljana - zah. obvoznica: Zastoj
Zastoj
A2, Ljubljana - zahodna obvoznica, med priključkom Lj. - Brdo in razcepom Koseze iz smeri Brda proti Šentvidu gost promet z zastoji. V dolžini 400 m.
A4 Jurovci-Gruškovje: Zastoj
Zastoj
A4, Jurovci-Gruškovje, mejni prehod Gruškovje, Macelj, zadnji podatek o čakalnih dobah: osebna vozila do 30 min pri vstopu.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Zastoj
Zastoj
H3, Ljubljana - severna obvoznica, na razcepu Koseze iz smeri Dravelj proti Šentvidu gost promet z zastoji. V dolžini 200 m.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zastoj
Zastoj
A1, Maribor - Ljubljana, med počivališčem Tepanje in priključkom Sl. Konjice v smeri Ljubljane gost promet z zastoji. V dolžini 1 km in 800 m.
H4 , Razdrto - Nova Gorica: Delo na cesti
Delo na cesti
H4, Razdrto - Nova Gorica, pred priključkom Šempeter v smeri Vrtojbe, Italije je zaradi del zaprt vozni pas.
A5 , Maribor - Lendava: Delo na cesti
Delo na cesti
A5, Maribor - Lendava, med priključkom Sv. Trojica in priključkom Vučja vas v smeri Murske Sobote je zaradi del zaprt vozni pas.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Zastoj
Zastoj
A2, Ljubljana - Karavanke, med razcepom Koseze in predorom Šentvid v smeri Jesenic gost promet z zastoji. V dolžini 1 km in 100 m.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Maribor - Ljubljana, pred priključkom Sl. Konjice v smeri Ljubljane je zaradi del zaprt vozni pas.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Zaprta cesta
Zaprta cesta
A2, Ljubljana - Karavanke na priključku Ljubljana, Šentvid iz smeri Kosez popolna zapora zaradi del.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Karavanke, v predoru Šentvid v smeri Jesenic je zaradi del zaprt vozni pas.
A2-E70, Ljubljana - Obrežje: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Obrežje, na cestninski postaji Drnovo v smeri Obrežja je zaradi del oviran promet.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Zastoj
Zastoj
A2, Ljubljana - Karavanke, med priključkom Kranj - vzhod in priključkom Naklo v smeri Karavank, Avstrije je območje zastojev v dolžini 4 km in 600 m.
H4 , Nova Gorica - Razdrto: Izredni dogodek
Izredni dogodek
H4, Nova Gorica - Razdrto, pred počivališčem Šempas v smeri Razdrtega sta zaradi izrednega dogodka zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je preusmerjen preko počivališča.
A5 , Lendava - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A5, Lendava - Maribor, med priključkom Pernica in razcepom Dragučova v smeri Maribora je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A5 , Lendava - Maribor: Izredni dogodek
Izredni dogodek
A5, Lendava - Maribor, pred počivališčem Dolinsko - sever v smeri Murske Sobote sta zaradi izrednega dogodka zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je preusmerjen preko počivališča.
A2-E70, Ljubljana - Obrežje: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Obrežje, med priključkom Grosuplje - vzhod in priključkom Višnja Gora v smeri Novega mesta je zaradi del zaprt vozni pas.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, pred izvozom Celje - vzhod v smeri Maribora je zaradi del zaprt vozni pas.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, pred izvozom Celje - vzhod v smeri Maribora je zaradi del zaprt vozni pas.
A4-E59, Maribor - MP Gruškovje (Hrvaška): Delo na cesti
Delo na cesti
A4, Maribor - MP Gruškovje (Hrvaška), med razcepom Slivnica in priključkom Marjeta v smeri Ptuja je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A1-E57, E59, Maribor - Šentilj: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Maribor - Šentilj, pred prehodom Šentilj v smeri Šentilja, Avstrije je zaradi del zaprt vozni pas.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Karavanke, med priključkom Kranj - zahod in priključkom Naklo v smeri Karavank, Avstrije je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A4-E59, Maribor - MP Gruškovje (Hrvaška): Delo na cesti
Delo na cesti
A4, Maribor - MP Gruškovje (Hrvaška), med priključkom Hajdina in razcepom Draženci v smeri Ptuja je zaradi del oviran promet.
A1-E61, E70, Koper - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Koper - Ljubljana, med priključkom Razdrto in počivališčem Studenec v smeri Ljubljane je zaradi del oviran promet.
H4 , Nova Gorica - Razdrto: Delo na cesti
Delo na cesti
H4, Nova Gorica - Razdrto, med priključkom Selo in priključkom Ajdovščina v smeri Razdrtega je zaradi del zaprt vozni pas.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, v predoru Trojane v smeri Maribora je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A1-E57, E59, Maribor - Šentilj: Izredni dogodek
Izredni dogodek
A1, Maribor - Šentilj, na cestninski postaji Pesnica v smeri Šentilja, Avstrije je zaradi izrednega dogodka oviran promet.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Karavanke, med počivališčem Povodje in priključkom Vodice v smeri Jesenic zaradi del promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A1-E57, E59, Šentilj - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Šentilj - Maribor, med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora je zaradi del oviran promet.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, med priključkom Lukovica, počivališče in priključkom Blagovica v smeri Maribora zaradi del promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Maribor - Ljubljana, med priključkom Blagovica in cestninsko postajo Kompolje v smeri Ljubljane zaradi del promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A2-E70, Obrežje - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Obrežje - Ljubljana, med priključkom Bič in priključkom Ivančna Gorica v smeri Ljubljane zaradi del promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A2-E70, Ljubljana - Obrežje: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Obrežje, med priključkom Ivančna Gorica in priključkom Bič v smeri Novega mesta zaradi del promet poteka po dveh zoženih pasovih.
H6 , Koper - Izola: Izredni dogodek
Izredni dogodek
H6, Koper - Izola, na uvozu Koper - center, Slavček v smeri Portoroža je zaradi izrednega dogodka zaprt uvoz. Obvoz je urejen.

Predvidena obnovitvena dela

Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018
21.06.2018
Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.
Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce
07.04.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju
21.03.2018
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeležence v prometu bo o začetku postavitve delovnih zapor obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna
11.10.2017
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi
12.09.2017
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce
01.09.2017
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste
09.08.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.
DarsGo

Elektronski cestninski sistem, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Prometno-informacijski center

Najhitrejše informacije o stanju na cestah.

Naključen prikaz kamer

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, Višnja Gora

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, Višnja Gora, pogled proti Ljubljani

A5, Maribor - Lendava, odsek Lendava - Pince

A5, Maribor - Lendava, odsek Lendava - Pince, vrtljiva kamera

A1/E57, Ljubljana - vzhodna obvoznica, predor Golovec

A1/E57, Ljubljana - vzhodna obvoznica, predor Golovec, vrtljiva kamera

A1/E57, Maribor - Ljubljana, priključek Sl. Bistrica-sever

A1/E57, Maribor - Ljubljana, priključek Slovenska Bistrica - sever, pogled proti Ljubljani

A2/E61, Ljubljana - zahodna obvoznica, razcep Kozarje I

A2/E61, Ljubljana - zahodna obvoznica, razcep Kozarje II, vrtljiva kamera

A1/E70, Ljubljana - južna obvoznica, Lj. - center

A1/E70, Ljubljanska južna obvoznica, Lj. - center, pogled proti razcepu Kozarje

Počivališča

Izkoristite pestro servisno in gostinsko ponudbo počivališč ter naberite moči za varno nadaljevanje vožnje.

VEČ

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

Zgodovina gradnje


Predstavljamo vam zgodovino gradnje gradbenih odsekov avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest ali občinskih cest, ki so bile zgrajene ali rekonstruirane do vključno leta 2017, in sicer:

Do leta 1994 je bilo  zgrajeno naslednje:

  • štiripasovne avtoceste in hitre ceste: 146,6 km
  • dvopasovne avtoceste: 59,1 km

Od leta 1994 do danes je bilo zgrajenih skupno  540 km avtocest in hitrih cest ter drugih javnih cest skladno z nacionalnim avtocestnim programom.

 


VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ